Irodalom Éjszakája

Budapest, V. és IX. kerület

2017 / 03 / 30 19:00 - 23:00

Facebook logo_1600-1600.png

Nemzetközi irodalmi séta Budapesten

Március 30-án immár második alkalommal egy különleges irodalmi happening költözik a belvárosba, amely formabontó stílusban hozza közelebb a kortárs világirodalmat a hazai közönséghez. Az Irodalom Éjszakája idei témája a novella, a Katona József Színház színművészei huszonkét izgalmas, esetenként a közönség számára egyébként nem látogatható helyszínen olvasnak fel részleteket kortárs szerzők műveiből.

Az esemény az EUNIC Hungary (az Európai Uniós Kulturális Intézetek Hálózata, melynek tagjai a budapesti kulturális intézetek és nagykövetségek) kezdeményezésére jött létre.

Az Irodalom Éjszakája megvalósítására ismét Budapest Főváros Önkormányzatával együttműködésben és támogatásával kerül sor. A rendezvény védnöke Szalay- Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes.

A rendezvény főpartnere a Katona József Színház és egyik helyszíne a Kamra, az irodalmi műveket a Katona társulatának tagjai olvassák fel.

Az Irodalom Éjszakáján a 10-15 perces felolvasások este 19:00-kor kezdődnek, és minden helyszínen fél óránként ismétlődnek meg, az utolsó fél 22:30-kor indul. Egy helyszínen egy színész egy szerző művének egy részletét olvassa fel, 8 alkalommal. Mindenki maga állíthatja össze az útvonalat, hogy mely felolvasásokat szeretné meghallgatni az este folyamán.

Az Irodalom Éjszakájára a belépés ingyenes és előzetes regisztrációt nem igényel. A részletes program és a helyszínek listája a www.irodalomejszakaja.hu címen lesz elérhető.

Az Irodalom Éjszakája programjában szereplő 22 ország 22 szerzőjének 22 könyvéből 22 helyszínen olvasnak fel a Katona színészei.

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.