Shai Dayan (IL): Improvizáció mint út a szabadsághoz

Izraeli Kulturális Intézet

2017 / 02 / 07

Facebook logo_1600-1600.png

Az egész élet egy nagy improvizáció, amit fontos lenne úgy játszanunk, hogy leginkább töltődünk, egészségesek vagyunk tőle. 

- Hogyan használjuk a hangunkat, légzésünket, mozdulatainkat eszközként, hogy levessük szükségtelen álarcainkat és élvezzük természetes állapotunkat: a szabadságot, majd ebből improvizáljunk?

- Hogyan tudunk olyan meditatív teret alkotni a hangunkkal, mozdulatainkkal, ahol biztonságosan átadhatjuk magunkat belső folyamatainknak, legyen az könnyű kellemes, vagy mély nehéz találkozás.

- Hogyan improvizáljunk a hangunkkal, testünkkel, vagy hangszereinken szabadon és könnyedén 'csak' az által, hogy kapcsolatban vagyunk a pillanattal, magunkkal és társainkkal?

-Az élet mely területein engedjük meg magunknak, hogy improvizáljunk, mely területein nem?

Ez a 3 és fél órás műhely sokat adhat, ha színészettel, énekléssel-zenéléssel, fizikai színházzal foglalkozol, vagy más közegben, ahol használod a hangod és fontos az, hogy kreatív, improvizatív legyél. De akkor is várunk szeretettel, ha elég bátor vagy és kiváncsi felfedezni ezt a témát magadban. Hiszen az egész élet egy nagy improvizáció, amit fontos lenne úgy játszanunk, hogy leginkább töltődünk, egészségesek vagyunk tőle. 

A műhelyt vezeti:

Shai Dayan sok-sok hangszeren játszó zenész, énekes és hang terapeuta Izraelből. 4 évig dolgozott az Artness nevű improvizációs iskolában Izraelben, ahol 1 éves kurzusokat vezetett egy táncművésszel és egy színésszel karöltve, hogy körbejárják az improvizáció adta lehetőségeket hangadásban, zenélésben, mozgásban, színészetben, táncban... Filmekhez, tánc előadásokhoz szerez zenéket. Indiában tanult filozófiát és gyakorolta a meditációt 5 éven át. Az utóbbi 15 évben a zene, a hangok és a meditáció kapcsolatával foglalkozik. Workshopokat és koncerteket ad szerte Európában és Izraelben.

Shai Dayan az improvizációról: 
"Improvisation is another name for letting go, it is the door to that flow awareness. If you let go of your voice, your body, your mind they will go on, but they will be free and you will be free of them. Improvisation is a path to freedom."

Olvass tobbet: http://www.voicebeing.net/
Shai egyik hang imprója: https://www.youtube.com/watch?v=ehGbETyN4sg

A műhely ára jan.26-ig teljes összeget utalva 10.000Ft 
Jan. 27-étől fizetve 12.000 ft. Jelentkezni 3000 ft vissza nem térítendő összeg befizetésével.
Jelentkezés, további info: Joos Zsofi, e-mail: psot@elevenhold.hu

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.